Nieuws


GewoonWonen in de media  bij Sleutelstad

Niks ‘gewoon wonen’. In de loop van 2020 moet het project aan de Middelstegracht uit de steigers zijn en een feit zijn: vier appartementen voor jongeren met een progressieve spierziekte, die hen afhankelijk maakt van 24-uurs zorg op maximaal drie minuten afstand. klik hier voor het hele artikel.


GewoonWonen nu ook actief op social media

Een online platform die iedereen kent. Facebook, Linkedin, Twitter en/of Google+, een aantal voorbeelden van de huidige Sociale Media.

GewoonWonen is hier nu ook op actief. GewoonWonen kunt u nu vinden op Facebook en Twitter.

Op beide pagina's zullen wij u regelmatig op de hoogte houden van ons laatste nieuws. Volg ons dus om op de hoogte te blijven van GewoonWonen.


Ondertekening intentieovereenkomst

Op woensdag 20 december 2017 ondertekenen woningstichting Ons Doel en stichting GewoonWonen een intentieovereenkomst. Samen trekken de organisaties op om een woongebouw te realiseren voor een aantal jongeren met een lichamelijke beperking. Naar verwachting wordt de bouw gestart in het eerste kwartaal van 2019.

Waarom dit initiatief?  Zelfstandig wonen, met de benodigde zorg in de buurt: dat is het idee achter dit project. En voorkomen dat jongeren in een verzorgingstehuis moeten worden opgenomen.  Het project is voortgekomen uit een initiatief van Martijn van R
Van links naar rechts: Loes van Groningen & Martijn van Rees (GewoonWonen), en Christoffel Klap (Ons Doel). Foto is gemaakt door bureau JP

Waarom dit initiatief?

Zelfstandig wonen, met de benodigde zorg in de buurt: dat is het idee achter dit project. En voorkomen dat jongeren in een verzorgingstehuis moeten worden opgenomen.

Het project is voortgekomen uit een initiatief van Martijn van Rees als ambassadeur en manager Jacqueline Bouts van het jongerenhospice Xenia. Ons Doel steunt dit soort initiatieven graag: het past bij de ambities van de corporatie om op te komen voor bijzondere doelgroepen. Ook de gemeente Leiden werkt mee aan dit initiatief.

Het project

Het pand wordt gerealiseerd aan de Middelstegracht in Leiden, naast het jongerenhospice van Xenia aan de Kloosterpoort. Het gebouw bevat 4 appartementen en biedt daarmee plaats aan 4 jongeren. De woningen zijn zodanig ontworpen en uitgevoerd dat de bewoners zelfstandig kunnen wonen. De directe nabijheid van Xenia garandeert de benodigde zorg.

Het pand wordt door de jonge architecten Koers en Plomp ontworpen onder begeleiding van architectenbureau Ed. Bijman. Bijman heeft ervaring met dit soort ontwerpopgaves.

Wilt u meer weten?

U kunt ook kijken op de website van Ons Doel. U leest daar meer over de samenwerking


Persbericht op Sleutelstad

Woningstichting Ons Doel heeft een intentieovereenkomst getekend met de stichting GewoonWonen voor de realisatie van een woongebouw voor een aantal jongeren met een lichamelijke beperking. Het gebouw komt aan de Middelstegracht, direct naast jongerenhospice Xenia. Naar verwachting wordt in 2019 met de bouw gestart. Lees verder


Site officieel in de lucht

Op vrijdag 1 december is de website van GewoonWonen officieel online gegaan. Nu begint de stichting steeds meer vorm te krijgen en zijn we een stapje dichterbij realisatie van het project.